top of page
Zdjęcie autoraIzabela Franaszek-Szpak

Chleb z mąki lnianej ze słonecznikiem

Zaktualizowano: 17 cze 2023


bez glutenu, bez laktozy, bez cukru


Składniki:

  • 3 szklanki mielonego siemienia lnianego IG 35, ład. GL 0,6

  • 1 szklanka łuski babki jajowatej IG 1

  • 3 jaja IG 0

  • pół szklanki slonecznika IG 35

  • szklanka ciepłej wody (może być trochę więcej)

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki wymieszać ręcznie, powoli dolać ciepłą wodę, aż ciasto napęcznieje.

  2. Uformować bochenek na formie, ponacinać z wierzchu.

  3. Piec ok. 40 minut w temperaturze 160 stopni.



67 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Makowiec

Comments


bottom of page